1B en 2B Economie & Organisatie - Maatschappij & Welzijn met ondersteuning wiskunde en Nederlands
Ben je een echte doener? Vind je economie interessant? Komen jouw talenten volledig tot hun recht als je met je handen aan de slag kan? En heb je wat moeite met wiskunde of talen? Dan is de B-stroom met ondersteuning wiskunde en Nederlands vast iets voor jou! Ook als je je getuigschrift basisonderwijs niet behaalde, kun je in deze richting instromen.
1B
Naast de algemene B-stroomvorming krijg je wekelijks extra ondersteuning voor wiskunde en Nederlands. Tijdens dat lesuur maken we tijd voor herhaling en extra oefeningen, geen uitbreiding.
Bij STEM-realisaties leer je vier uur per week de kneepjes van het vak in elektriciteit, mechanica en hout. Daarnaast krijg je ook een lesuur economie & organisatie.
Tijdens het wekelijkse lesuur ICT krijg je nieuwe digitale vaardigheden (verder) onder de knie. Je leert er niet alleen hoe om te gaan met sociale media, verschillende bestandstypes en cloudtoepassingen, maar je krijgt ook een stevige basis tekstverwerking, rekenbladen en presentatiemogelijkheden. Ook de beginselen van programmeren komen uiteraard aan bod.
2B
Onze echte doeners met interesse voor economie en maatschappij bouwen in het tweede jaar verder aan hun brede algemene B-stroomvorming. De ondersteuning voor wiskunde en Nederlands loopt verder zoals in het eerste jaar (1 lesuur per week).
Maar liefst tien uur per week werk je rond je interessegebied. Bij het vak economie & organisatie (5 uur) duik je in de wereld van consumenten, ondernemingen, ondernemerschap e.d. Bij het vak maatschappij & welzijn (5 uur) leer je meer over lichaamszorg, lifestyle en voeding.
En wat later?
De richting Economie & Organisatie - Maatschappij & Welzijn is een praktische opleiding.
In de tweede graad sluit de studierichting Organisatie & Logistiek (arbeidsmarktfinaliteit) hier het beste op aan.
Deze richting stoomt je klaar voor de arbeidsmarkt, zodat je na je middelbaar onmiddellijk kan gaan werken. Benieuwd naar specifieke voorbeelden? De mogelijke jobs vind je terug op de infopagina van de specifieke studierichting.