Don Bosco Helchteren

Studieprofiel STEM-Realisaties

Jij bent een echte doener, iemand die later graag beroepsopleiding wil volgen om na je opleiding zoveel mogelijk je handigheid en je ervaring om te zetten in een mooie job op de arbeidsmarkt. Met de richting STEM-Realisaties B-stroom krijg je de kans om je STEM-vaardigheden zoveel mogelijk praktisch te ontdekken. 

Als je in de lagere school soms wat achterop liep bij het verwerken van de leerstof, dan krijg je in de B-stroom goede kansen om te genieten van een degelijke vakopleiding. Ook als je geen getuigschrift van de lagere school hebt kan je in deze studierichting terecht. 

Je krijgt les in kleine klasgroepen waarbij we naast STEM-realisaties ook de nodige aandacht hebben voor je algemene vorming. We maken in het lessenpakket ook ruimte om je te leren hoe je moet studeren en hoe je je kan ontwikkelen als mens en als klasgroep.

Als de STEM-school bij uitstek in de omgeving zorgen we dat ons onderwijs de 4 pijlers van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) evenwaardig behandelt. Op die manier ben je goed voorbereid op de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs.

Na de 1ste graad:

Je kan kiezen uit 3 opleidingen in de 2de graad: Basismechanica, Elektrische Installaties en Hout. In de 3de graad lopen deze opleidingen door en geven je na het 6de jaar de mogelijkheid om een studiegetuigschrift te behalen of een diploma in een 7de specialisatiejaar. Daarna wacht  een mooie job op de arbeidsmarkt op je.

De Vakman

B-stroom 1 STEM-Realisaties 2 STEM-Realisaties

Algemene Vorming

27u

20u

Beeld
1
1
Engels
3
Frans
3
Godsdienst
2
2
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Maatschappelijke Vorming
2
3
Muziek
1
1
Natuur & Ruimte
2
2
Nederlands
4
3
Techniek
6
0
Wiskunde
4
3

Differentiatie
remediëring/verdieping

5u

2u

Leren & Leven
1
1
STEM & ICT
2
STEM-Technieken
1
Talenturen
2

Basisopties

10u

STEM-Technieken
10