Hier groeien helden

Don Bosco Helchteren werd in 1954 opgericht door de Salesianen van Don Bosco. Jongeren uit de regio werden er opgeleid tot echte vakmannen in de houtbewerking of mechanica. Later volgden nog een afdeling elektriciteit en een afdeling sanitair/centrale verwarming/lassen/constructie.

Don Bosco Helchteren is een warme en gastvrije school in een groene omgeving. Onze leerlingen van de 1ste graad houden we bewust wat gescheiden van onze 2de en 3de graad door de lessen te organiseren in aparte lokalen, in de pauzes beschikken ze over hun eigen ruimte op de speelplaats en tijdens de middagpauze kunnen ze zich uitleven op onze sportvelden bij mooi weer.
We houden de klasgroepen in het 1ste jaar ook bewust klein (maximum 14 leerlingen in A-stroom en 12 leerlingen in B-stroom) om de overgang van het lager onderwijs naar het secundair onderwijs zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Vandaag biedt onze school naast gespecialiseerde STEM-opleidingen ook andere mogelijkheden aan in het studieaanbod. In onze 1ste graad kan je nu ook bij ons terecht in verschillende studiedomeinen zoals sport, moderne talen, maatschappij & welzijn, wetenschappen en economie & organisatie.

We blijven uiteraard ook aanknopen bij onze traditie als Don Boscoschool. De inspiratie voor opvoeden en lesgeven komt nog steeds voort uit de opvoedingsstijl van Don Bosco. Bij ons voelt een leerling dat hij graag gezien is, dat hij kansen krijgt en dat we met eerbied en respect met elkaar omgaan. Klik hier voor ons Pedagogisch project en Schoolreglement.

Onze leerkrachten staan klaar om met jou aan de slag te gaan. Wees welkom!