Laptopproject

Onze leerlingen zullen vanaf volgend schooljaar allemaal les volgen met een laptop die kan aangekocht of gehuurd worden via Signpost tegen een mooie prijs. We hebben daarbij gekozen voor een AMD Ryzen 3 met 16GB geheugen, 256GB SSD harde schijf, 14 inch scherm Full HD met een batterijlevensduur van ongeveer 15u bij normaal gebruik.  Om dit project te ondersteunen beschikt onze school over een sterke ICT-infrastructuur met een glasvezelnetwerk en draadloos internet.

De keuze voor dit toestel hebben we gemaakt met het oog op de toekomst van onze leerlingen. Deze performante toestellen hebben door hun specificaties een lange levensduur en zullen in de hogere leerjaren alle softwarepakketten kunnen draaien die nodig zijn voor elke opleiding. Een leerling die zorg draagt voor zijn/haar toestel zou zeker 6 schooljaren met het toestel moeten kunnen werken.

Signpost biedt een uitstekende service met reparatie ter plekke op korte termijn, ook in de vakanties zodat je nooit lang zonder toestel zit. Bovendien wordt de batterij ook kosteloos vervangen indien ze het door slijtage niet lang meer zou volhouden.

Onze leerlingen zullen ook beschikken over het Academic Software pakket waardoor ze over een heel uitgebreide softwarebibliotheek kunnen beschikken. Windows 11, Office 365, opslag in Onedrive, diverse softwaretitels voor verschillende vakken zijn op deze manier voor iedereen toegankelijk. Bovendien biedt Academic Software ook de mogelijkheid om deze software op andere pc’s thuis te downloaden.

Daarnaast zullen de theoretische en praktische denkers uit onze studieprofielen ook voor een aantal algemene vakken gebruik maken van de Digitale Methode voor deze vakken. Deze leerlingen krijgen toegang tot al hun lesmateriaal voor deze vakken via hun laptop.
De Digitale Methode zorgt er voor dat iedere leerling een persoonlijk leertraject kan volgen waarbij er ruimte is voor heel zelfstandige leerlingen om de leerstof tot in de diepte te verkennen. Leerlingen die wat moeite hebben met de leerstof kunnen steeds de uitleg over de leerstof herbekijken en -beluisteren en kunnen extra oefeningen maken om de leerstof goed in te oefenen.
De Digitale Methode zorgt er ook voor dat de leerkracht in de klas op de noden van iedere leerling kan inspelen.

Het totale pakket (persoonlijke laptop, Academic Software en de Digitale Methode) zorgt er voor dat onze leerlingen alle 21ste eeuwse vaardigheden goed kunnen inoefenen en tegelijk reduceren we op termijn ook de schoolrekening op een hele schoolcarrière door het vervangen van handboeken, grafische rekentoestellen, besparing op drukwerk, …