Don Bosco Helchteren

iPad: Leasing of aankoop?

schooljaar 2020-2021

Vanaf volgend schooljaar volg je les in 2 STEM-Wetenschappen, 3+4+5+6IW-EE-EM of 5+6ICT.
In deze klassen kopen al onze leerlingen zelf een iPad aan om deel te kunnen nemen aan de lessen.
De iPad is gekozen omwille van zijn stabiele operating system en omwille van beheersbaarheid in klas- en
schoolomgeving. Tegelijk zorgt de iPad ook voor een kostenbesparing omdat de aankoop van een grafisch rekentoestel niet nodig is en het aantal kopies beperkt wordt. In de 3de graad gaan leerlingen ook aan de slag met de sensoren en technische mogelijkheden die de iPad biedt om die in te zetten in technische projecten. Ook zullen sommige leerlingen apps ontwikkelen om sturingen te doen.

Wie al een iPad zou hebben zal deze vanaf nu ook moeten open stellen voor het beheersysteem (Jamf School) van de school zodat we de toestellen van klasgroepen op een vlotte manier kunnen klaarmaken voor elke afzonderlijke les. Updates en installatie van de nodige apps voor de lessen kunnen hierdoor geautomatiseerd worden. Daarnaast wordt ook zeker gekeken naar het beperken van mogelijke valkuilen (bv. Facebook, spelletjes, …) die leerlingen kunnen afleiden van de lessen. De iPads onder beheer van de school brengen doen we gratis tot op 1 oktober. Nadien zal hier een administratieve kost voor aangerekend worden. Buiten de schooluren kan je de iPad natuurlijk steeds zelf beheren, het is immers je eigen toestel. Jouw privacy is ook altijd gegarandeerd, zowel tijdens als buiten de lessen. Het beheersysteem is zo opgebouwd dat bv. berichten in apps steeds buiten het beheer vallen.

Sinds juni 2019 bieden we ook enkele nieuwe mogelijkheden aan.

Op de eerste plaats zal het voor iedere iPad-leerling mogelijk zijn om een nieuw basistoestel te huren.
De school koopt de iPads aan, jullie gaan een huurovereenkomst aan waarbij 10 keer een maandelijkse afbetaling hoort (geen betaling in juli en augustus).
Het huurcontract gaat over een recent basistoestel waarop de laatste versie van PadOS (PadOS 13) draait. Een maandelijkse
afbetaling kost 15 euro. Voor 150 euro per schooljaar beschik je dan over een goed werkend basistoestel.
Inbegrepen in de kostprijs is een degelijke beschermhoes, aankoop van apps en licentie voor beheer via Zuludesk. Na deze cyclus van drie jaar kan je opnieuw een leasing doen of je oude toestel blijven gebruiken.
We raden ook de aankoop van een Logitech Crayon aan om de notities digitaal te kunnen nemen. Op deze pen geldt ook een educatieve korting.
Een tweede optie is om het toestel aan te kopen via de school waardoor je kan genieten van een educatieve korting (op dit ogenblik 8,5% korting). Je betaalt dan wel een maandelijkse kost voor het beheersysteem en de apps die de school aankoopt.

De bestelde iPads en accessoires kunnen afgehaald worden op school. Hiervoor kan u terecht op school op
woensdag 26 augustus 2020 en dit van 10u – 12u en van 13u – 16u.